СОФИЯ-ТОШО ТОШЕВ-РОМАН-ВЛАСТ
СОФИЯ-ТОШО ТОШЕВ-РОМАН-ВЛАСТ / БГНЕС
Тошо Тошев с нов роман – "Власт"

Тошо Тошев излиза пред читателите с новата си книга – романът „Власт“. Книгата, зад която стои издателство „Ентусиаст“ беше представена на официална премиера в зала 6 на НДК, предаде репортер на БГНЕС.

Последните книги на Тошев - „Лъжата“ и „Политическата орда“ визират събитията в България от началото на Прехода досега, докато в романа „Власт“ действието обхваща тоталитарните години от българската история.

На премиерата присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът на страната в периода 2002-2012 г. Георги Първанов, омбудсманът Мая Манолова, бивши и настоящи министри, лидери на политически партии, депутати, артисти, общественици и граждани.

„В последно време много се изговори „за“ и „против“ комунизма, какъвто всъщност у нас не е съществувал. Факт е обаче, че негово подобие изживяхме. Този роман е опит да се покажат част от чертите му, довели и до срамни петна на родната демокрация, които тегнат над всички ни“, пише авторът за новия си роман.

Тошо Тошев беше 20 години главен редактор на вестник „Труд“ във време, в което това е най-тиражният всекидневник в България. Член е на Съюза на българските писатели, а от 2000 година е съосновател и председател на Съюза на издателите на всекидневници в България. Удостоен е с орден „Стара планина“ – първа степен за особени заслуги в областта на журналистиката. До момента има издадени няколко книги, които се радват на голям читателски интерес. /БГНЕС