Благоевград се обяви за смяна на системата
Благоевград се обяви за смяна на системата / БГНЕС
В големите градове хора излязоха на протест, скандират „Оставка“

В големите градове на България хората излязоха за пореден ден на протест, предадоха кореспондентите на БГНЕС от различните региони.

Навсякъде протестиращите скандират „Оставка“. Те настояват за промени, които да подобрят живота им, както и за смяна на правителството. Така протестите, започнали срещу поскъпването на горивата, започват да преминават в антиправителствени.

Благоевград

В Благоевград се провежда пешеходно шествие на недоволни граждани. Протестът е за по-добър живот. Хората преминават по улиците с искане за смяна на системата и оставка на правителството. Шествието преминава от жп гарата до пл. „Македония“, където е паметникът на Гоце Делчев. Скандиращите са охранявани от полицията. Протестиращите скандират „Мафия“ и „Оставка“.

Искам да живея в България, заяви млада благоевградчанка, участник в протеста.

София

Полиция охранява навсякъде протестите
Полиция охранява навсякъде протестите / БГНЕС

В София протестът бе обявен за национален. Хора от различни градове дойдоха на жълтите павета, за да изразят своите искания. Протестът, обявен „срещу безобразията“ блокира движението пред Народното събрание, след което шествието премина по „Цар Освободител“ и след като стигна до Министерския съвет блокира движението. Протестиращите са недоволни от цените на горивата, доходите, цената на живота и скандират „Оставка“

Старозагорско

Железни прегради не спряха блокадата на Хаинбоаз
Железни прегради не спряха блокадата на Хаинбоаз / БГНЕС

В Старозагорско протестиращите се събраха в района на Гурково, в началото на Прохода на Републиката. Със скандирания "Оставка" протестиращите успяха да блокират движението през Прохода на Републиката, въпреки засиленото полицейско присъствие и поставените метални преграждения. Няколко буса на жандармерията, над 15 патрулни автомобила и около 100 униформени участваха в изграждането на съоръжението. От няколко дни върви активна кампания във фейсбук за пълна блокада на прохода "Хаинбоаз".

Протести се проведоха и в Пловдив и Варна./БГНЕС