15-годишната Анастасия от София се нуждае от подкрепа
15-годишната Анастасия от София се нуждае от подкрепа / БГНЕС
Да помогнем на Стаси

15-годишната Анастасия от София, която има гръбначно изкривяване, се нуждае от подкрепа.

Нейната майка Мария Георгиева отправя призив за помощ чрез платформата HelpKarma.

БГНЕС публикува апела за подкрепа на Мария и Стаси, а всеки, който би искал да помогне, може да го направи на адрес - [b][url]https://helpkarma.com/campaign/da-zastanem-do-anastasia-258[/url][/b] , където е публикувана и достоверната медицинска информация.

[i]Здравейте Приятели,

Аз се казвам Мария и съм майка на един невероятен млад човек. Анастасия е почти на 15 г.- силна, мъдра и с очарователно чувство за хумор. Обича да чете, да спортува и се представя много добре в училище - столичното 134 СУ „Димчо Дебелянов“ – Lauder-ORT School.

Анастасия е с вродена S-образна сколиоза, причинена от полу-прешлен. Гръбначното изкривяване прогресира до 50 градуса по време на първото бурно израстване и това предизвиква промяна в позицията на ребрата и ежедневни болки.

В продължение на две години Анастасия направи всичко по силите си с плуване и упражнения да спре изкривяването и да избегне операция. Въпреки упоритостта, постоянството, самодисциплината и търпението, не успя дори да го задъжи и към момента градусите са над 60. Единственият начин да живее нормално и без болка, е операция с метални импланти по протежение на 14 прешлена.

Направихме много консултации с лекари в България и Германия. Едни от най-известните ни ортопеди в тази област препоръчаха хирургията да бъде извършена в специализиран сколиоза център в Германия. Избрахме Werner Wicker Klinik, където сe извършват само такива операции - над 1500 на година и лекарските екипи имат необхдимя опит с анормални прешлени при вродена сколиоза. Препоръката на лекарите е операцията да се извърши в началото на 2019 година. Междувременно Анастасия преминава през друго премеждие и в момента се възстановява от операция (на 28.11.2018 г.) на скъсан менискус на дясното коляно. Операцията на гръбнака ще се насрочи веднага, след като възстанови крака си и може да разчита на него.

Аз съм майка и мечтая това добро, нежно, мило, любвеобилно и усмихнато дете да е здраво и силно. Анастасия има пред себе си цял един живот. За да го изживее пълноценно и без страдание, имаме нужда от вашата подкрепа. Застанете до нея заедно с мен, за да й помогнем да остане изправена!

Моля, разпространете кампанията ни и ни помогнете!

С любов и благодарност,

Анастасия и Мария[/i]

Анастасия и нейната майка Мария
Анастасия и нейната майка Мария / БГНЕС