Д-р Милен Врабевски е председател на фондация „Българска памет”
Д-р Милен Врабевски е председател на фондация „Българска памет” / БГНЕС
Милен Врабевски: Качихме България на картата на Хоризонт 2020

Качихме България на картата на Хоризонт 2020, с перфектно изобретение и най-вече с 24/7 работа по множество иновации, с директен позитивен ефект върху здравето и качество на живот на хората.

Това заяви учредителят на фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски. В качеството си на основател и изпълнителен директор на Comac Medical, д-р Врабевски получи от президента Румен Радев престижната марка „Високи постижения в иновациите / Excellency in Innovation” в рамките на конкурса „Иновативно предприятие на годината” за 2016, 2017 и 2018 г.

Отличието се дава за първи път за високо качество и оригиналност на иновациите на българските фирми, за въздействието им на националния и световния пазар, върху околната среда и обществото, за ефективност на бизнес модела.

„Поздравления за колегите, които направиха мечтата ни реалност. Тази награда дойде вследствие на дългогодишно международно признание: 4-годишна работа по молекула, чиито създатели получиха Нобелова награда, „Знак за качество” + „Шампиони на растежа” от Европейската комисия, „Питагор” от МОН за най-голям инвеститор в научно-изследователска дейност, няколко номинации „Най-иновативно предприятие”, IT-проект на годината, качихме България на картата на „Хоризонт-2020” с перфектно изобретение и най-вече с 24/7 работа по множество иновации, с директен позитивен ефект върху здравето и качество на живот на хората”, написа Врабевски в личната си страница във Фейсбук. /БГНЕС