Министрите определят национални програми за развитие на образованието

Финансовият министър ще докладва на заседанието на МС информация за касовото изпълнение на държавния бюджет
Финансовият министър ще докладва на заседанието на МС информация за касовото изпълнение на държавния бюджет / БГНЕС

Министрите ще одобрят национални програми за развитие на образованието и ще обсъдят серия от мерки в сферата на образованието, предаде репортер на БГНЕС.

Дневният ред на редовното правителствено заседание днес предвижда да се променят условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища да бъде приет списък на приоритетните професионални направления и на списък на защитените специалности. Ще бъдат приети и промени в условията за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации.

Финансовият министър ще докладва на заседанието на МС информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г.

Правителството ще определи спечелилия конкурса участник за концесионер на морски плаж «Бургас-Север», както и ще бъдат прехвърлени безвъзмездно имоти – частна държавна собственост, в собственост на община Созопол. /БГНЕС