Велчев: Само ГЕРБ може да реши дали да се оттегля

Велчев: Само ГЕРБ може да реши дали да се оттегля
Велчев: Само ГЕРБ може да реши дали да се оттегля / БГНЕС

Излъчен съм от ПГ на ГЕРБ за председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека и само те могат да дадат оценки и да решат дали да остана или да се оттегля.

Това заяви Красимир Велчев председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека и депутат на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Не съм от вчера тук, за да опровергавам твърдения дали съм ксенофоб или не съм, посочи Красимир Велчев.

„Вече втора година съм председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Това говори за доверието, което са ми гласували колегите ми от ГЕРБ“, посочи още Велчев.

Красимир Велчев подчерта, че има стенограма и всеки може да я прочете. „Самият факт, че въпросният законопроект, който ДПС внасят за разглеждане на всеки 6 месеца, е за да покажат на техния електорат, на тези отрудени хора, които заслужават много повече, които толкова години са лъгани, че нещо ще се направи. Нормално е, ходейки в техните региони, тези хора да ги питат какво направихте за нас. ДПС 25 години е на власт, с изключение на управлението на ГЕРБ и за тези години те не направиха нищо за гласоподавателите си“, каза Велчев.

„Сега всички хора да плащаме нещо, за което нямаме вина, не съм съгласен. От друга страна не може да се прехвърлят така нещата и хората тогава са протестирали срещу една система, порочна практика. Тогава в онези години имаше активни борци, които те и наследниците им, получаваха привилегии и пари. Сега това, което се предлага, е абсолютно същото“, посочи Красимир Велчев.

Той заяви, че от ДПС искат на пострадали от тези митинги да се изплати еднократна сума, да им се дадат допълнително пенсии на тях и наследниците им.

„Нямам нищо против тези хора. Ако това те го тълкуват като ксенофобия, че съм казал, че се връща практика на активните борци, без да определям дали заслужават или не обезщетения. Не съм аз човекът да определям дали заслужават или не, но да се връща практика на нови активни борци, която беше и срещу, която цялото общество даде оценката си, не съм съгласен. Ако и в сегашните ми думи се чувства ксенофобия или по време на изказването си някой от тези хора се е почувствал обиден, които заслужават много повече, искам да се извиня“, заяви още председателят на Комисията по правата на човека. /БГНЕС