„Емко“ ще получи отново договорите за износ

Седнахме заедно с работниците от завода и с колегите от „Кинтекс“ и намерихме решение, каза Борисов
Седнахме заедно с работниците от завода и с колегите от „Кинтекс“ и намерихме решение, каза Борисов / БГНЕС

Оръжейното дружество „Емко“ ще получи отново договорите, които му бяха отнети от държавната компания „Кинтекс“ за времето, което бе отнет лиценза на оръжейния завод.

Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща с ръководството на „Емко“, на която присъства и икономическият министър Емил Караниколов, предаде репортер на БГНЕС.

Държавата застана зад гърба ни. Днес е хубав ден, жалко, че настъпи късно, трябваше да се срещнем по-рано с премиера Борисов, каза на пресконференцията Емелиян Гебрев, собственик на „Емко“. Той обясни, че се е стигнало до съгласие да не се руши повече авторитета на страната в очите на чуждестранните инвеститори.

Гебрев се надява и занапред да работи успешно с държавата, но подчерта, че външните пазари за търговия с оръжие са сложно нещо.

"Убеден съм, че случилото се с нас няма да се повтори с други компании от бранша. Държавата застава зад нас и сега се чувстваме силни при излизането ни на международните пазари. Отменихме протеста за утре, благодаря на премиера Борисов за съдействието", каза още Гебрев.

Емил Караниколов каза, че се връщат договорите на "Емко" с „Кинтекс“ и ще се работи за подписването на нови договори.

Премиерът Борисов припомни, че преди няколко години военните заводи нямаха работа, работниците стачкуваха за заплати, но сега положението се е променило.

"Седнахме заедно с работниците от завода и с колегите от „Кинтекс“ и намерихме решение. На нас са ни мили както държавните, така и частните предприятия. Не е имало рекет и натиск", заяви Борисов. /БГНЕС