Конгресът на НФСБ преизбра Валери Симеонов за лидер

В началото Валери Симеонов направи отчетен доклад
В началото Валери Симеонов направи отчетен доклад / БГНЕС

Конгресът на НФСБ преизбра единодушно Валери Симеонов за председател. Това заяви зам.-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев на пресконференция след края на Третия Конгрес на НФСБ, предаде репортер на БГНЕС.

Данчо Хаджиев представи дневния ред, по който е протекъл Конгресът.

Сред точките са били отчет за дейността на Националния съвет на НФСБ между двата конгреса. Имало е и предложения за промени в Устава на НФСБ във връзка с въвеждане на национален координатор на мястото на секретар на партията.

„Конгресите ще се провеждат на 4 години, следователно ръководните органи ще имат 4-годишен мандат. Имаше точка и за избор на ръководство на партията, като Валери Симеонов беше преизбран единодушно“, обясни Хаджиев. Другият зам.-председател на НФСБ Борис Ячев заяви, че делегатите са дали много висока оценка за дейността на Валери Симеонов като вицепремиер и на депутатите от ОП.

ПГ на ОП имали внесени 8 законопроекта, 5 от които приети. Най-високо одобрение делегатите дали за завършването на оградата с Турция, увеличението на пенсиите, както и „моделът на дейността на Валери Симеонов на твърда ръка за ромските гета, както и позицията му за спиране и ограничаване на нерегламентирани дейности по Черноморието“.

По отношение на законодателните инициативи приоритет на НФСБ са – борба с битовата престъпност, увеличение на доходите и продължаваща битка с монополите, мерки за стимулиране на бизнес климат в страната.

Зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов-Борбата с мутрите и шума е нещо, което никой през тези 30 години не се справи. Справихме се ние в лицето на Валери Симеонов. Там се подготвят законодателни промени, които ще са готови до месец и нещо.

Касабов съобщи още, че бившият координатор на НФСБ в Хасково Кръстьо Кръстев е изключен заради колаборация с ДПС срещу материални облаги.

„Всичко това подсказва, че в средите на патриотите винаги има по един поп Кръстьо. Затова го махнахме, защото имахме съмнение за колабориране. Нещо някой му подсказа в навечерието на конгреса да пусне нещо, което не отговаря на истината. Благодарим на ДПС, но явно не са намерили достатъчно интелигентен човек да представи така, както трябва нещата. Няма структура, а платени хора на ДПС. Половината от подписалите са не са членове на НФСБ“, разясни Касабов /БГНЕС