Мария Капон: За да свалиш мораториум е достатъчно просто да бъдеш човек

Мария Капон се обърна към всички български граждани с молба да пишат и говорят със своите народни представители
Мария Капон се обърна към всички български граждани с молба да пишат и говорят със своите народни представители / БГНЕС

Мария Капон се обърна към всички български граждани с молба да пишат и говорят със своите народни представители, за да падне мораториумът върху иновативните лекарствени средства за онкоболните.

Ето какво написа Мария Капон в профила си във Фейсбук:

„Приятели,

По-долу са имената и лицата на тези, от които зависи живота и здравето на стотици хора в България. От тях зависи дали прогреса и модерните лекарства, даващи живот, ще бъдат достъпни в страната ни. Това засяга всички нас, нашите деца, родители, приятели.... Умишлено не пиша от коя партия са, защото, за да свалиш Мораториум е достатъчно просто да бъдеш човек.

Всеки от тях ще прецени колко струва един човешки живот - вашият, нашият, техният... Греховете се прощават, но кой иска да живее с греха, че е прекъснал нечий живот, за да удължи политическата си кариера? Това ли ще видят децата им? Да спрем това сега!

Ако някой ги познава, да ги спре на улицата и да им каже; ако някой им има телефона да им звънне; ако сте приятели във Фейсбук или Туитър, пишете им.

Ние не питаме дали имат разум. Питайте ги имат ли сърце? Как ще празнуват Коледа? Търсете ги, кажете им, не мълчете, защото други ще замлъкнат завинаги.“ /БГНЕС