Каракачанов: Да направим референдум за или против трети пол и еднополови бракове

Ако гражданите кажат-да, ние сме за еднополови бракове - чудесно, ако кажет - не - още по-добре, смята Каракачанов.
Ако гражданите кажат-да, ние сме за еднополови бракове - чудесно, ако кажет - не - още по-добре, смята Каракачанов. / БГНЕС

Ако искаме да успокоим обществото един път завинаги да направи референдум с тези въпроси-за или против е българското общество за еднополовите бракове, за или против е за три и повече пола. Това коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на БГНЕС.

От БСП предложиха референдум с един въпрос, който е адресиран за Истанбулската конвенция. С такъв въпрос не може да се направи референдум, защото той ще бъде върнат от КС, убеден е вицепремиерът.

„Конвенцията си има име, но тъй като съмненията в обществото, че чрез тази конвенция и в последствие други законодателни промени, ще ни бъде наложени да приемаме еднополови бракове, трети пол, предлагам да хванем бика за рогата. Ако искаме да успокоим обществото един път завинаги да направи референдум с тези въпроси-за или против е българското общество за еднополовите бракове, за или против е за три и повече пола, за или против ли е тази джендър идеология да влиза в учебните програми и да приключим въпроса. Защото днес е Истанбулската конвенция, утре ще е някоя друга конвенция“, смята Каракачанов.

Той подчерта, че има разлика между хомосексуализма и еднополови бракове и трети пол. „Аз не се бъркам на никой какви са сексуалните му предпочитания, но не искам и някой да ми налага на мен, че има трети пол, 14-ти пол, че трябвало на децата в детската градина да им обясняваме, че било тенденция да си сменяш пола, както се появи информация за едни помагало. На това ли ще учим децата?“, попита той.

„Ако гражданите кажат-да, ние сме за еднополови бракове - чудесно, ако кажет - не - още по-добре. Не налагам на никой сексуални предпочитания или какво да прави под юргана, но е крайно време и на мен да спрат да ми обясняват, че има трети пол-биологично-няма.

Истанбулската конвенция отваря вратичка за трети пол с тази джендър идеология, че полът не е биологична, а социална роля“, вярва Красимир Каракачанов.

Според него, когато говорим за жертвите от домашно насилие или неравенството на половете, което се налага най-вече в някои общности, това може държавата да си го разреши с вътрешно законодателство. „И сега е забранено деца да раждат деца, ние не сме взели мерки и мислим, че с конвенцията ще решим проблема. Прави ли се нещо с това, че се продават булки и това не е ли насилие спрямо жени, не е ли неравенство на половете, баща ти да те продаде на 12 години?“, запита Каракачанов.

Като виждам кои са организациите, които най-много вдигат патардия, ми става ясно, че някой е надушил едни пари, които ще се дават от ЕС за подобни доклади, заключи той./БГНЕС