Нанков е пожелал парламентът да прекрати пълномощията му
Нанков е пожелал парламентът да прекрати пълномощията му / БГНЕС
Депутатите гласуват оставката на Николай Нанков

Днес, в първото за седмицата пленарно заседание, парламентът ще започне работа с гласуването на оставката на Николай Нанков, предаде репортер на БГНЕС.

Като настоящ депутат от групата на ГЕРБ Нанков е пожелал парламентът да прекрати пълномощията му на народен представител, но все още не е оповестил публично мотивите си за това.

БГНЕС припомня, че по настояване на премиера Борисов Николай Нанков депозира оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството и се върна в парламента. Причина за това стана тежката катастрофа в автобус край Своге, при която загинаха 20 души, а на неговото място в министерското кресло седна депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова. Заедно с Нанков постовете си освободиха министрите на вътрешните работи и транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски.

В рамките на пленарното депутатите ще гласуват и промени в Закона за държавната собственост, имащи за цел да отразят нормативните промени в законодателството след отмяната на Закона за публично-частното партньорство. С промените се прецизира възможността държавата да апортира имоти в капитала на публично-частни дружества по смисъла на Закона за концесиите, но при спазване на законодателството в областта на държавните помощи. /БГНЕС