Еврокомисар Мария Габриел
Еврокомисар Мария Габриел / БГНЕС
Габриел: ЕК ще публикува скоро следващия си доклад за борбата с трафика на хора

ЕК ще публикува скоро следващия си доклад за борбата с трафика на хора. Това каза еврокомисарят Мария Габриел на конференция „Трафик на хора и киберпрестъпления: връзки, противодействие и превенция”, предаде репортер на БГНЕС.

„Много важно е веднъж жертвата излязла от този порочен кръг, веднъж успяла да излезе от средата, която нанася такива непоправими последици върху живота й, отивайки на друго място, да има възможност тази част от миналото да не носи постоянно тегнеща сянка, пречеща й да напредва” каза Габриел. Би ми се искало и на европейско ниво да продължим да говорим за тази необходимост от ясна борба с незаконното съдържание, особено свързано със сексуалното насилие, посочи още Мария Габриел.

Тя подчерта, че за нея остава много важно да продължат да говорят за тези теми. „Да си даваме равносметка, че новите технологии могат да бъдат изключително силен инструмент в ръка на трафикантите, но може би точно в това е и нашият шанс, да ги видим като силен инструмент за противодействие на трафика на хора и на формите, които той придобива и толкова бързо еволюират заедно с новите технологии”, заяви тя. /БГНЕС