Правителството отпусна допълнително над 18 млн. лева
Правителството отпусна допълнително над 18 млн. лева / БГНЕС
Кабинетът отпусна общо над 18 млн. лв. за нуждите на няколко ведомства

Правителството отпусна допълнително над 18 млн. лева за нуждите на няколко ведомства, предаде репортер на БГНЕС.

Допълнителни средства в размер на 3 849 701 лв. са преведени в образованието за постигнати резултати на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа за 2018 г. Средствата ще бъдат преведени по бюджетите на общините, за да се осигури необходимият финансов ресурс съгласно разпоредбите на Наредбата за нормиране и заплащане на труда, приета през април 2017 г.

601 802 лв. са преведени за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“ и „Без свободен час“.

Правителството одобри допълнителни средства в размер 1,3 млн. лева за 2018 г. за изпълнението на национална научна програма „Иновативни нискотоксични биологично активни средства за прецизна медицина“ (БиоАктивМед). Изследванията в рамките на програмата се очаква да доведат до създаване на нови и съществено подобрени продукти, получени от природни източници

4 374 000 лв. отиват по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2018 година за разплащане на доставени противоградови ракети.

С друго Постановление министрите одобриха допълнителни средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 г. в размер до 8 000 000 лв. за финансиране извършени експертизи от вещи лица и преводачески услуги, свързани с работата по наказателни производства. Средствата по двете правителствени постановления се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за настоящата година. /БГНЕС