Уважаеми управляващи и „независим”  КЕВР, с тези решения убивате българската икономика, каза Нинова
Уважаеми управляващи и „независим” КЕВР, с тези решения убивате българската икономика, каза Нинова / БГНЕС
Корнелия Нинова: Нямаме грам доверие в решенията на КЕВР

Нямаме грам доверие в решенията на КЕВР. Смятаме, че там 10-15 души комисари, сътрудници, помощници, затворени на тъмно решават съдбата на милиони, без да отчитат обективните обстоятелства при вземането на тези решения. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова посочи, че имат въпроси към комисарите и сътрудниците, които вземат решения и смятат да ги зададат в четвъртък на извънредно изслушване, което са внесли в парламента, в Комисията по енергетика. На нея са поканили и представители на средния и малкия бизнес, на потребителски организации. „Да дойдат и да обяснят на какво основание вземат тези решения, независим орган ли е КЕВРь или пък има някакви зависимости от монополисти”, посочи тя.

„ Уважаеми управляващи и „независим” КЕВР, с тези решения убивате българската икономика, българското производство, фалирате малък и среден бизнес. Но по-лошото е, че изправяте пред невъзможност българи да използват елементарни услуги. Вие представяте ли си XXI век, в европейска България, хора да се отказват от услуга топла вода, защото не могат да си я платят. Крайно време е да дойдат и да обясняват, но не на нас на депутатите, а на българското общество, какво правят, чии интереси обслужват, имат ли зависимости, и със сигурност тези зависимости не са от народа, който ги е изпратил там, подозираме за други“, подчерта още Нинова. /БГНЕС