Обвиниха Кевин Спейси в опит за изнасилване на 15-годишно момче

Анонимен мъж твърди, че като 15-годишен е имал сексуална връзка с Кевин Спейси.
Анонимен мъж твърди, че като 15-годишен е имал сексуална връзка с Кевин Спейси. / БГНЕС

Мъж обвини холивудския актьор Кевин Спейси в опит да го изнасили, когато е бил на 15 години.

В интервю за списание „Vulture“ мъжът, пожелал анонимност, посочва, че като 12-годишен е участвал в актьорски курс, воден от двукратния носител на „Оскар“. По думите му две години по-късно двамата са започнали „сексуална връзка“, която е приключила, след като Спейси се е опитал да изнасили момчето в апартамента си.

„Бих го нарекъл педофил и сексуален хищник“, казва потърпевшият.

Междувременно осем души, които работят по сериала „Къща от карти“ на Спейси, заявиха пред Си Ен Ен, че актьорът е упражнявал сексуален тормоз по време на снимките, най-често срещу млади мъже. Един от осмината заяви, че Спейси е упражнявал тормоз и срещу него.

По-рано от компанията „Нетфликс“, която излъчва „Къща от карти“, заявиха, че прекратяват снимките на хитовия сериал заради обвиненията срещу неговата звезда.

Потокът от обвинения започна, след като актьорът Антъни Рап обвини звездата в сексуално посегателство, когато е бил 14-годишен, а Спейси – 30-годишен.

По-рано днес от холандската банка ING съобщиха, че отменят покана до актьора за участие в тяхна конференция, която трябва да бъде проведена по-късно този месец. /АФП