Стивън Болудин се оплака от религиозно преследване в Холивуд

Братята Алекс (вляво) и Стивън Болдуин.
Братята Алекс (вляво) и Стивън Болдуин. / БГНЕС

Американският актьор Стивън Болдуин разкри, че по време на работата си Холивуд се е сблъскал с "преследвания", защото бил вярващ.

В интервю за Hollywood Reporter той сподели, че много хора от киноиндустрията отказват да работят с него. За персоната му те казвали саркастично: „оня с Библията“. Той бил също наричан „религиозна откачалка“.

Освен заради религията, той бил критикуван и заради подкрепата му за президента Доналд Тръмп. На въпроса за кого повече го преследват, заради Исус или Тръмп, актьорът отвърна: „Естествено, че заради Исус“. Но добави, че в това отношение Тръмп „не е много по-назад“. Той е „втори с незначително изоставане“, пошегува се 51-годишният Стивън Болдуин.

Той е най-младият от четиримата братя Болдуини, сред които е и холивудската звезда Алекс Болдуин. Изповядва евангелизъм – течение в протестанството, което признава неоспоримия авторитет на Библията. Актьорът се е снимал в десетки филми, той е известен най-вече с лентата „Подозрителни лица“, която е удостоена „Оскар“. /РИА-Новости