Бирмингам събра привърженици на идеята, че Земята е плоска

В британския град Бирмингам се проведе първата във Великобритания конференция на привържениците на теорията, че Земята е плоска - Flat Earth Convention, съобщава вестник „Телеграф“. Във форума участваха около 200 човека, които три дни обсъждаха каква е действителната форма на Земята. „Хората започват да се пробуждат. Наблюдаваме взрив на интереса към теорията за плоската Земя и растящо недоверие към правителството“, каза организаторът на конференцията Гари Джон.

Участниците във форума, обаче, не са единодушни по отношение на точната форма на плоската Земя. Според едни тя е диск, който е обграден с ледена стена. Други смятат, че планетата е покрита с небесно твърдо тяло, което има формата на полукълбо. Има мнение, че човечеството обитава верига от преплетени пръстени. Участник изказа смелата хипотеза, че Земята има формата на ромб, който се поддържа от колони. Той е убеден, че по края на планетата действа Ефектът на Пакман – изкривяване на пространство и време, което телепортира обекти на противоположния край на Земята. Според него теорията се подкрепя от факта, че плаващи кораби, които пресичат хоризонта, нито веднъж досега не са падали от земния ромб.

Привържениците на идеята за плоската Земя не се радват на особено разбиране от страна на останалите хора, някои от които дори им се подиграват. Самите те обаче приемат също с голяма насмешка материали и снимки, направени от Американската космическа агенция НАСА. /БГНЕС