"Горилаз" с нов албум през 2018

Този път "Горилаз" възнамеряват да не чакат 5 години до следващия си албум. За щастие.
Този път "Горилаз" възнамеряват да не чакат 5 години до следващия си албум. За щастие. / БГНЕС

Виртуалната рок група "Горилаз" ще бъде готова с шестия си студиен албум през 2018 година, броени месеци, след като пусна на пазара петия си Humanz. Това обяви в сряда Джейми Хюлет, който създава проекта заедно с фронтмена на Blur Деймън Албърн през 2001 година.

"Работим върху нов албум на "Горилаз", който ще пуснем следващата година. Обикновено си вземаме по една заслужена, петгодишна почивка между всеки албум, но този път си казахме: "Абе, знаеш ли какво? Нека направо продължим, защото имаме идеи, колкото за още няколко албума" и решихме направо да се впуснем в това начинание. Ще продължим така цялата следваща година и най-вероятно по-следващата също", увери Хюлет феновете си в интервю за немския издател на книги "Ташен".

Пред издателството Хюлет, който е и автор на комикси издаде, че има идея не само за музикалното звучене на новия музикален проект, но и за иновационен дизайн на обложката.

"Смятам да въведа нов визуален стил за следващия албум, така че дори и само това ме кара да се вълнувам", призна още Хюлет. /БГНЕС