Вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов и китаристът Иван Велков
Вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов и китаристът Иван Велков / БГНЕС
Група P.I.F. с коледно турне, нов басист и концерт на две сцени

С концерт на две сцени група P.I.F. ще зарадват своите фенове на 7 декември в столичния клуб City Stage. На сцените, музикантите ще изпълнят свои облачни и слънчеви песни като „Приказка“, „Невидимо дете“, „Юли", анонсира пред БГНЕС музикантът и вокалист на групата Димо Стоянов.

„Ще свирим на едната и на другата сцена, естествено, по различен начин. Разделили сме парчетата на облачни и слънчеви. На голямата сцена ще свирим облачните песни, които предразполагат мултимедия, компютри и специално осветление, а на малката сцена ще свирим т.нар. слънчеви парчета като „Колело“, „Вали“, „Цялото небе“. Това са песни, които ще бъдат изсвирени в стил „Бийтълс" – чисто, директно, китарата в усилвателя... бам, вземи този рокендрол", каза Димо.

„Интересното е, че също така издаваме двоен диск, който самият концерт го промотира. Той също е разделен на облачни и слънчеви парчета, затова е и двоен диска“, добави китаристът на групата Иван Велков.

Издаването на диска е провокирано от почитателите им, които търсят песните, издадени през последните години и събрани в петте им албума, защото никъде ги няма, уточни вокалът на групата. „Дискът съдържа 15 облачни парчета и 13 слънчеви“, добави Димо. Песента „Вали“ попада в селекцията със слънчеви песни, тъй като мелодията е весела, но P.I.F. снимат клипа ѝ в голям порой, а тогава имали нужда от 1 час слънце, но не им се получило.

Димо каза още, че групата се е разделила със своя басист, след 4-5 години съвместна работа заради несходство и вече има нов. Това е Христо Михалков. „Харесах го преди една година. Тогава свиреше в една банда и го чаках да се освободи. Той свиреше в различни проекти, свирил е с Ирина Флорин, Рут Колева, Ангел Ковачев, Ража и др., но най-важното е, че е човек на изкуството“, коментира Димо.

Китаристът на групата Иван Велков обяви, че през декември групата тръгва на Коледно турне. На 25.12 ще бъдат във Велико Търново, на 26.12 – Плевен, 27.12 – Варна, 28.12 – Бургас, 29.12 – Пловдив, а на 30 и 31.12 в София. В последния ден на тази година P.I.F. ще свирят в клуб „Терминал 1“, където заедно с почитателите си ще влязат в новата 2019 година.

Догодина групата може да бъде видяна в театър "Азарян", където ще изнесе моноспектакъла „Кой прибира сутрин звездите”. Димо Стоянов е в главната роля, текстът е на Здрава Каменова, режисьор е Мария Банова, а на сцената свири група P.I.F.

"Това е едно представление, което е изпълнено със себеопознаване и със смешки, които те карат да се замислиш, а понякога дори да пуснеш сълза“, каза в заключение музикантът. /БГНЕС