Драматичен успех за Лукойл на старта на ФИБА Къп

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик стартира с драматична победа със 73-70 над Динамо Тбилиси в първия си мач от група Е на ФИБА Къп. В столичната зала "Универсиада" "студентите" загубиха солиден аванс от 14 точки и накрая изстрадаха успеха си, за да стигнат до крайната победа, предаде репортер на БГНЕС.

В началото на срещата играчите на Шарон Друкер допуснаха леко изоставане с 11:16 от грузинския си съперник. Впоследствие „студентите“ намериха верния път и поеха инициативата, за да завършат първата четвърт при 21:16 в тяхна полза.

През втората част Лукойл се опита да диктува събитията на паркета, но вместо това домакините допуснаха няколко груби грешки в атака. В крайна сметка шампионите на България отбелязаха само 13 точки, но показаха доста солидна игра в защита. Това се оказа напълно достатъчно за баскетболистите на Друкер , за да се оттеглят с аванс от 6 пункта след първото полувреме за 34:28.

След почивката българските баскетболисти поеха инициативата от самото начало и до края на третата четвърт и закономерно резултатът бе 57:46 в тяхна полза. В последната част гостите от Грузия хвърлиха всички сили, за да намалят изоставането си, което в крайна сметка стана факт. Пореден спад в редиците на Лукойл, но и добрата игра на гостите позволи на Динамо не само да изравни резултата, но и да поведе с 67:65. Впоследствие се стигна до истинска драма на паркета, която за радост на зрителите в зала „Универсиада“ бе в полза на българския отбор. Баскетболистеите на Шарон Друкер се мобилизираха максимално и в крайна сметка срещата завърши със 73:70 в полза на „студентите“. В следващия си мач Лукойл гостува на Истанбул Буюкшехир.

Най-резултатен за тима от Правец бе Джъстин Нокс, който завърши с 15 точки. 14 пункта добави Далтън Пепър, а Божидар Аврамов приключи с 12. За Динамо 21 точки вкара Бойд, а Пацация добави 20.

Другият представител на България Балкан допусна драматична загуба от унгарския Кьорменд. Играчите на Небойша Видич водеха убедително почти през целия мач, но за съжаление в края допуснаха пълен обрат и загубиха срещата с 83-84. /БГНЕС