Берое постигна драматична победа над Левски 2014 в София

Отборът на Берое записа трудна победа със 73:71 над Левски 2014 в мач от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига, предаде репортер на БГНЕС. Двата отбора изиграха много оспорван двубой в столичната зала „Универсиада“, като беройци стигнаха до успеха след обрат през второто полувреме. Това бе и трета победа за играчите на Любомир Минчев от началото на кампанията.

Играчите на Константин Папазов започнаха по-добре срещата и в края на първата част водеха с 25:22. През втората четвърт Берое съумя да намали разликата и за кратко да поведе в резултата. Впоследствие страхотната игра на Никола Маравич отново изведе „сините“ напред в резултата и те се оттеглиха на почивката с преднина от 3 точки – 42:39.

След почивката и двата отбора допуснаха много брак в играта си, но в крайна сметка играчите на Любомир Минчев спечелиха третата четвърт с 15-14 точки.

В последните десет минути тимът от Стара Загора подобри значително играта си, особено в защита, и бързо успя да стопи пасива си. В заключителните минути беройци стигнаха до пълен обрат в мача и в крайна сметка успяха да спечелят със 73-71.

Най-резултатен за победителите бе Александър Янев с 22 точки, а дабъл дабъл от 14 точки и 12 борби добави Алекс Дейвис. За домакините от Левски с 20 точки завърши Станимир Маринов, а 19 точки и 13 борби добави Никола Маравич. /БГНЕС