Боби Михайлов: Изпращаме успешна година

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изрази мнение, че изминаващата 2017 година е била успешна за родния ни футбол, предаде репортер на БГНЕС. „Според мен изпращаме успешна година. Първенството е интересно, националният отбор постигна два добри резултата, които в предишни години не сме постигали. Юношеската гарнитура до 19 години се класира за Елитния квалификационен кръг за Евро 2018. Продължаваме да инвестираме в спортната инфраструктура, Футболният съюз е много е по-стабилен от всякога финансово, така че аз съм доволен от годината“, коментира Михайлов, който днес посрещна президента на УЕФА Александър Чеферин, с когото обсъдиха възможностите за подобряване на спортната инфраструктура у нас.

„Най-вече става въпрос за подпомагане на школите – подобряване на терени и съблекални, изграждане на нови игрища. По-малка част ще бъде за клубовете, защото те са акционерни дружества и там по принцип е по-сложно. Проектите тепърва ще излизат и за всеки от тях ще се кандидатства индивидуално“.

Михайлов коментира и темата за предстоящите президентски избори в БФС и дали това ще се отрази на евентуалните му планове за развитие на родния футбол. Всеки трябва да гледа към бъдещето. Дали ще има смяна или не няма никакво значение. Футболният съюз ще го има и след мен, заяви той. В края на седмицата ще се проведе Изпълком, на който ще бъде определена датата и мястото на Конгреса. А дали съм уверен – щом излизам, значи съм. Делегатите избират президента. Отсега предупреждавам, че ще говоря само на Конгреса“, допълни още президентът на БФС. /БГНЕС