Кубрат Пулев се изправя срещу Хюи Фюри тази събота в зала "Арена Армеец".
Кубрат Пулев се изправя срещу Хюи Фюри тази събота в зала "Арена Армеец". / БГНЕС
Кобрата: Ще дам всичко от себе си за победата

"Трябва да победя, за което ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българската публика, защото тя е невероятна и знаете, че винаги ме подкрепя навсякъде по света, още повече в България", заяви Кубрат Пулев преди сблъсъка си в тежка категория с Хюи Фюри на 27 октомври в зала "Арена Армеец", предаде репортер на БГНЕС. Двамата боксьори се изправят един срещу друг за позицията на официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който в момента е притежание на Антъни Джошуа.

"Според мен предстои такава вечер, която досега не е правена в България. Това е много сериозен мач на световно ниво, противникът не един път казах, че наистина е много сериозен. Отделно има и други международни мачове, които ще бъдат на много голямо ниво. За съжаление, боксът в България не е развит до такава степен, че всички хора да разбират от бокс, както от футбол, но аз мисля, че ще наблюдават едни зрелищни мачове и хубав спектакъл, боксово шоу", каза Пулев на официалната пресконференция преди мача в събота.

"За моя мач няма какво да кажа, подготвили сме се здраво, концентрирано, целенасочено, дисциплинирано. Смятам, че годините, през които съм бил по световните рингове, са ме довели до днешния ден, когато имам достатъчно опит и съм човек, който не се предава. Постоянство и работа, това правихме през последните три месеца с моя треньор и целия екип. Смятам, че самата вечер си е вечер, залата ще бъде пълна 100 процента, но трябва и да победя, за което ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българската публика, защото тя е невероятна и знаете, че винаги ме подкрепя навсякъде по света, още повече в България", допълни Кобрата.

Треньорът на Пулев Ули Венгер разкри, че е решил да продължи да работи с българския боксьор след раздялата му със Зауерланд, тъй като е убеден, че той може да стане световен шампион в тежка категория. "Аз знам колко е зрял в момента Кубрат в това, което прави. Искам да подчертая още веднъж, че това е огромна отговорност не само за него, но и за мен като треньор. Аз като Ули Вегнер нямаше да остана с него и нямаше да работя по начина, по който работя с него, ако не вярвах в това, че той ще успее, 100 процента, че той ще спечели световната титла за България", коментира германецът.

"Като негов треньор мога да кажа, че той е изключително добре подготвен. Той премина през различни етапи на своята подготовка, той е достигнал до етап, в който е напълно готов да спечели това предизвикателство. Ние сме направили всичко възможно като негов екип, това се видя вчера и на тренировката, че е изключителна подкрепата на хората, които бяха там. Всички предпоставки са налице", допълни той.

Галавечерта в "Арена Армеец" в събота започва в 19:30 часа, като преди мача на Кобрата и Фюри ще има други девет двубоя, включително и на брата на Кубрат - Тервел, който ще се бие за титлата на Европейския съюз в полутежка категория. /БГНЕС