Тайгър Уудс в действие за САЩ на Райдър Къп
Тайгър Уудс в действие за САЩ на Райдър Къп / БГНЕС
САЩ води с 3-1 на Европа на старта на Райдър Къп

САЩ поведе с 3-1 срещу домакина Европа в първия ден на отборното първенство по голф Райдър Къп, което се провежда във Франция. Възпитаниците на капитана Джим Фурик взеха добра преднина в първия ден на престижната надпревара, а тон за доброто им представяне дадоха Брукс Кьопка и Тони Финау. Те шокираха европейската двойка Джон Рам и Джъстин Роуз на последната дупка, за да изведат американците напред в резултата.

Дъстин Джонсън и Рики Фаулър увеличиха аванс на САЩ след успех с 4:2 над Рори Макилрой и Торбьорн Олесен. Играчите на Джим Фурик направиха разликата между двата отбора класическа, след като Джордан Спийт и Джъстин Томас надвиха Тайръл Хатън и Пол Кейси, но в крайна сметка европейците имаха повод за радост в последния сблъсък, след като шампионът от Британския Оупън Франческо Молинари и Томи Флийтуд победиха с 3:1 тандема Тайгър Уудс и Патрик Рийд.

Това е най-голямата преднина за американците след първия ден на Райдър Къп от 1989 година насам. Те ще се опитат да триумфират с престижната купа на европейска територия за първи път след 1993 година. /БГНЕС