Челси и Рома си вкараха по три гола в атрактивен мач на "Стамфорд Бридж"

Челси и Рома завършиха наравно 3:3 в зрелищен двубой от група C на Шампионската лига, който се игра на стадион „Стамфорд Бридж“ в британската столица. Домакините поведоха с 2:0, но не успяха да удържат преднината си и дори отстъпваха с един гол ¼ час преди края, но все пак стигнаха поне до точка.

Давид Луис даде преднина на „сините“ с изстрел от дъгата на наказателното поле в десетата минута. След още десет минути Еден Азар след солова акция пропусна да удвои преднината, стреляйки покрай страничната греда. В 30-ата минута пък Рома създаде първото си положение в мача, но Раджа Наинголан не съумя да преодолее Тибо Куртоа, който с крак парира удара му. Пет минути по-късно Рома направи нова добра атака, но Куртоа този път не бе затруднен особено от Диего Пероти и улови топката.

Челси обаче наказа съперника си 120 секунди по-късно и чудесна контраатака в 37-ата минута бе завършена по най-добрия начин от Еден Азар. В 40-ата минута Александър Коларов финтира Сесар Аспиликуета, нахлу в наказателното поле на англичаните и прониза вратата на Куртоа, намалявайки преднината на Челси.

В 65-ата минута Един Джеко възстанови равенството с прекрасен изстрел от въздуха с левия крак, а пет минути по-късно отново босненецът се разписа с глава след изпълнение на пряк свободен удар и Рома поведе в резултата. 10 минути по-късно обаче Еден Азар също бе точен за втори път в мача и изравни – 3:3. В 81-ата минута Джеко пропусна да запише хеттрик и да донесе победата на своя отбор, като стреля с глава от близка дистанция извън очертанията на вратата. В другата среща от тази група Карабах и Атлетико Мадрид не успяха да си отбележат гол – 0:0. Челси води със 7 точки, Рома има 5, Атлетико – 2, Карабах – 1.

В група А Бенфика отстъпи пред Манчестър Юнайтед с 0:1 в Лисабон. Автор на единственото попадение стана Маркъс Рашфорд в 64-ата мин. ЦСКА Москва пък загуби домакинството си на Базел с 0:2.

Пари Сен Жермен срази Андерлехт с 4:0 като гост в среща от група В. Килиан Мбапе разпечата вратата на белгийците още в третата минута, а минута преди края на полувремето подаде на Единсон Кавани, който с глава покачи на 2:0. Третото попадение в срещата бе дело на най-скъпия футболист в света Неймар, който бе точен от пряк свободен удар, а Анхел Ди Мария фиксира разгромното 4:0 две минути преди края. В другия мач от тази група Байерн Мюнхен записа класическа победа над Селтик у дома с 3:0.

В група Барселона се наложи над Олимпиакос с 3:1 на "Камп Ноу", а Лео Меси реализира два от головете за каталунците. Ювентус надви Спортинг с 2:1 на свой терен в Торино. /БГНЕС