Мората донесе успех за Челси в дербито с Юнайтед

Отборът на Челси записа ценна победа в дербито с Манчестър Юнайтед от 11-ия кръг на Висшата лига. На своя Стамфорд Бридж шампионите се наложиха над своя съперник с минималното 1:0. В герой за лондончани се превърна нападателят Алваро Мората, който реализира единственото попадение в мача. Испанският национал, който през лятото бе спряган именно за трансфер на „Олд Трафорд“, донесе победата на своя тим с гол в 55-ата минута.

След равностойно първо полувреме, през което и двата тима не създадоха много ситуации пред противниковата врата, след почивката домакините определено бяха по-активният тим на терена. В началните минути на втората играчите на Антонио Конте започнаха много по-агресивно и това даде резултат в 55-ата минута. При една от постепенните атаки на лондончани Сесар Аспиликуета напредна в половината на Юнайтед и центрира остро в наказателното поле. Там Мората се възползва от лошата подредба на бранителите в „червено“ и с глава изпрати топката неспасяемо във вратата на Давид Де Хеа.

След попадението на Челси, мениджърът на гостите Жозе Моуриньо опита да промени развоя на срещата, пускайки в игра Антони Марсиал и Маруан Фелайни. Въпреки натиска в заключителните минути „червените дяволи“ не успяха да стигнат до изравнителен гол и така инкасираха втората си загуба в първенството от началото на сезона.

От своя страна пък шампионите записаха трета поредна победа във Висшата лига, с което се изкачиха на четвъртата позиция в класирането с 22 точки. Юнайтед остава на второто място с 23, колкото има и третият Тотнъм. /БГНЕС