Меси: Бяхме уверени, че ще продължим

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси заяви, че не е спирал да вярва, че неговият тим може да преодолее груповата фаза на Мондиала. „Гаучосите“ си осигуриха място в топ 16 след драматична победа в последния кръг от Група D, надделявайки над Нигерия с 2:1 в пряк сблъсък за втората позиция в класирането.

„Не помня да сме били в толкова тежко положение преди. Бяхме поставени под огромно напрежение и сега можем леко да си отдъхнем“, заяви Меси след срещата. Аржентина започна изключително колебливо първенството, записвайки равенство с Исландия (1:1) и болезнена загуба от Хърватия (0:3), които поставиха под сериозна въпросителна шансовете на южноамериканците да продължат в надпреварата.

„Заради лошите резултати, които записахме, последните дни бяха доста тежки, много неща се изписаха. Но за радост успяхме да постигнем нашата цел. Знаехме, че можем да го направим. Не очаквахме, че ще е толкова трудно, но бяхме уверени, че ще продължим напред. И благодарение на Господ, успяхме“ , допълни още капитанът на Аржентина, който реализира първия гол за успеха над Нигерия. /БГНЕС