Алисон: Повече няма да допускам такива глупави грешки

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер обеща повече да не допуска елементарни грешки като тази в събота в двубоя срещу Лестър Сити. През второто полувреме Алисон тръгна да финтира противников нападател, топката му бе отнета и изпратена в опразнената врата.

"Очевидно е, че повече няма да повторя такава глупава грешка. Трябва да се учим от тях, но това е част от играта. Може би имаше фаул срещу мен, но така се получи. Главното е да си направиш изводите", коментира Алисон.

След края на мача мениджърът на тима му Юрген Клоп каза, че е очаквал подобно нещо да се случи. "Трябва всички да се учим от такива грешки, не само Алисон. Очаквах това да се случи, но не и толкова рано. Можехме да изнесем два пъти топката преди това, но я връщахме към Алисон. Разбира се, той можеше да я избие. Алисон сам разбира, че е сгрешил, естествено. Казах му, че така се е получило по-добре с грешката му, тъй като победихме. Вече знаем как да не постъпваме в следващите ни мачове. Алисон запази хладнокръвие след този епизод, въпреки че запалянковците се опитаха да го нервират. Минахме през това, всичко е наред", обяви Клоп. Немецът постави световен рекорд за най-скъп вратар през лятото с покупката на Алисон от Рома да 67 млн. По-късно този рекорд бе подобрен с трансфера на Кепа Арисабалага от Атлетико Билбао в Челси за 80 млн. евро. /БГНЕС