Австралия се завърна на победния път след класика срещу Палестина

Защитаващият титлата си отбор на Австралия постигна класически успех с 3:0 срещу Палестина във втория си мач от група B за Купата на Азия. По този начин ,,кенгуратата“ се реваншираха за изненадващото си поражение на старта от Йордания с 1:0 и се доближиха до класиране за осминафиналите на надпреварата.

Селекционерът на ,,озитата“ Греъм Арнолд остави на пейката Масимо Луонго и Роби Крузе. Те бяха заменени в стартовия състав от Джаксън Ървайн и Крис Икономидис, които впечатлиха с изявите си като резерви в мача с Йордания.

Двубоят започна отлично за Австралия, след като центриране на Том Рогич намери Джейми Макларън, който откри с глава в 18-та минута. Само две по-късно ,,кенгуратата“ увеличиха преднината си след точната интервенция на Авер Мабил, който получи асистенция от Икономидис.

През втората част австралийците реализираха още едно попадение чрез влезлия като резерва Апостолос Яну в заключителните минути на двубоя. В другата среща от групата Йордания записа нова победа, този път над Сирия с 2:0. Точни за успеха бяха Муса Ал-Таамари и Тарек Катаб. В последните мачове от групата Австралия играе със Сирия, докато Йордания излиза срещу Палестина. /БГНЕС