Уеска надигра Жирона и му нанесе шеста поредна загуба

Намиращият се на дъното в Ла Лига новак Уеска постигна втори пореден успех в първенството, след като победи с 2:0 Жирона при визитата си в Каталуния в двубой от 23-ия кръг. И двата гола за гостите паднаха до почивката и бяха реализирани от Езекиел Авила. Нападателят откри резултата в 35-та минута след асистенция на Мой Гомес, а пет по-късно отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като отбеляза след точното подаване на своя колега в атаката Енрик Гайего.

През втората част, видимо изнервени от случващото се на терена, домакините останаха с човек по-малко, след като Бернардо Еспиноса бе изгонен за втори жълт картон в 68-та минута. До края нямаше нови голове и така Уеска записа втори последователен успех в лигата, след като в миналия кръг надигра категорично у дома Валядолид с 4:0.

Това бе и общо трета последователна суха мрежа за новака, като преди двете победи тимът завърши наравно 0:0 при гостуването си на Реал Сосиедад. Уеска остава на дъното в Примера Дивисион на шест точки от спасителната зона, където се намира именно Жирона след шестата си поредна загуба. В следващия кръг Уеска приема у дома Атлетик Билбао, докато Жирона гостува на Реал Мадрид. /БГНЕС