Адриан Андреев.
Адриан Андреев. / БГНЕС
Димитър Кузманов и Адриан Андреев с „уайлд кард“ за Sofia Open 2019

Димитър Кузманов и Адриан Андреев получиха "уайлд кард" за основната схема на изключително силното четвърто издание на Sofia Open 2019.

"Димитър Кузманов оставя зад себе си най-силната си година, стигна до най-доброто си класиране в световната ранглиста, показа много добри резултати и на Чалънджъри. Адриан Андреев започва 2019 г. като №2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години, завоюва и титла от "Големия шлем". Мико и Адриан са двамата най-заслужили да вземат "уайлд кард". Имаме честта именно в България да се проведе един от най-силните турнири от сериите АТР 250, може би и най-силният от всички. Кузманов и Андреев получават шанс да премерят сили с някои от най-добрите тенисисти в света и да натрупат безценен опит. Призовавам българите да дойдат в "Арена Армеец" и да подкрепят нашите момчета, защото съм убеден, че те ще им носят много радост занапред", заяви Тодор Енев, капитан на националния отбор на България за купа "Дейвис".

Димитър Кузманов.
Димитър Кузманов. / БГНЕС

Шампионът на сингъл от Държавното първенство по тенис за мъже в зала и финалистът в надпреварата ще получат „уайлд кард“ за квалификациите на Sofia Open 2019. Шампионите на двойки от държавното първенство получават „уайлд кард“ за основната схема на големия турнир от сериите АТP 250 .

Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) вече потвърдиха участие.

Освен Вавринка, който има три титли от Големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).

Sofia Open 2019 е от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец“. /БГНЕС