Попов: Белгород е огромно предизвикателство, но ЦСКА е европейски боец

"Предстои ни много тежък мач с един от грандовете на Европа. Не сме в оптимално състояние, тъй като имаме няколко проблеми в състава. Гледаме да ги изчистим, но така или иначе за нас е предизвикателство да играем срещу такъв гранд", това заяви старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" приемат руския гранд Белогорие (Белгород) на 7 декември, четвъртък, от 19:00 часа в зала "Универсиада" в София в 1/16 финалите на турнира за Купата на ЦЕВ, а ето какво коментира Попов на пресконференция в Пресклуб "България" преди срещата с руския колос във волейбола.

"За огромна наша радост вече можем да приемем такъв мач и такъв силен противник. Ние излязохме от блатото на ежедневието ни. Вече имаме боеспособен отбор и за нас това е награда. Това е световен отбор и никой няма илюзии, че можем да го отстраним, но за нас ще бъде чест да играем с Мусорски, Гранкин и Ники Николов. Ние ще покажем нашето сърце и нашите възможности. Сигурен съм, че залата ще бъде тясна за нашите фенове, които отново ще дойдат, за да ни подкрепят, както са го правили през последните години", заяви наставникът на "армейците".

На брифинга присъства и Ивайло Стефанов, който поради контузия по всяка вероятност няма да вземе участие в двубоя.

"Физически съм в оптимална форма и се чувствам прекрасно, но тук идва и тънкия момент, че има голям риск травмата да се повтори. Имам частично разкъсване на бедрен мускул, но излизаме срещу един велик отбор и няма как човек да не се напъне максимално. Аз съм готов и знаете, че човек от желание може да направи какви ли не", сподели ветеранът.

Освен Стефанов участие в сблъсъка няма да може да вземе и Станислав Петков, който е претърпял тежка коремна операция в Германия. Той ще бъде извън редиците на „червените“ до края на сезона. На поста посрещач ще застане Христо Цветанов и Попов е на мнение, че това ще бъде голямо предизвикателство за бившия национал, поради силния начален удар, който притежават руснаците.

"Разучили сме добре противника. Преди няколко дни те допуснаха загуба за Купата на Русия, което значи, че не са непобедими. Според нашите наблюдения имат проблеми при посрещането, но не знам дали ние сме способни чрез нашия сервиз да поддържаме тяхното лошо посрещане. Във всеки един случай обаче ние имаме готов план за действие. За нас ще бъде изключително интересно дали ще съумеем да играем като равен с равен с тези звезди. Остава ни да играем добре и хората в залата да останат доволни. Ние успяхме да надделеем над нашите психики, битови проблеми и искаме и да играем още по-добър волейбол. ЦСКА е европейски боец и чакаме това време. Ние живеем за тези моменти и бързаме, бързаме", обобщи Александър Попов.

За пети пореден път ВК ЦСКА представи и своята карта „100 сърца за ЦСКА“. В последните години този проект помага изключително много за финансовото оцеляване на клуба. За ръководството на ЦСКА финансовите резултати от реализирането на продукта не са толкова важни, колкото е важна и вдъхновяваща огромната и безусловна подкрепа на своите най - верни фенове.

През годините своите следи в историята на клуба са оставили едни от най-големите звезди в българския волейбол. За ЦСКА е изключително важно младото поколение армейски състезатели да познават и да ценят миналото на своя клуб, да се гордеят с него и да се стремят да достигнат успехите на своите предшественици. Ето защо ръководството на ВК ЦСКА е решило да създаде музей на армейския волейбол, който ще бъде разположен в зала „Васил Симов“. /БГНЕС