Найден Найденов: Играчите са жадни за трофеи, следващата цел е титлата

Треньорът на новия носител на Купата на България по волейбол при мъжете Найден Найденов е останал изключително доволен от начина, по който неговият отбор изигра турнира. Бургазлии спечелиха трофея след успех над Монтана с 3:0 гейма в монтанската зала "Младост".

"Успяхме да възстановим Георги Братоев максимално бързо. Той имаше голямо желание и каза, че ще играе, точно преди да почне мачът. Важно е, че издържа", заяви след успеха треньорът на Нефтохимик 2010.

"От началото на шампионата не играехме много убедително. За всеки отбор, който се изгражда, е трудно. От миналата година в тима са само двама – братя Братоеви. Другите всички са нови и трябва време, за да бъдем в синхрон", коментира Найденов.

"Следващата цел е титлата. След максимална концентрация е нормално да има спад. Тези играчи са жадни за трофеи, искат да печелят. От една страна е лесно, от друга не толкова да си треньор на такива състезатели. Първо трябва да успееш така да ги ръководиш, че те да имат уважение и респект към теб. Но когато нещо трябва да се изпълни, трябва да го кажеш 1-2 пъти, а не да го повтаряш постоянно", каза Найденов. Неговият тим стигна до трофея, без да загуби нито един гейм в трите си мача от финалния етап на надпреварата и прибави второ отличие във витрината си този сезон, след като в края на септември спечели и Суперкупата на страната. /БГНЕС