5 експрезиденти на концерт за помощ на пострадалите от ураганите

Всички петима живи бивши президенти на САЩ: Джими Картър, Бил Клинтън, Джордж Буш старши, Джордж Буш младши и Барак Обама, бяха почетни гости в благотворителния концерт в щата Тексас, средствата от който ще бъдат предоставени на американци, пострадали от неотдавнашните урагани.

Продължилият около 3 часа концерт се състоя в тексаския университет в град Колидж стейшън, пострадал силно от урагана „Харви”.

Четирима от президентите направиха кратки обръщения към аудиторията. На концерта беше излъчено и обръщение на сегашния държавен глава Доналд Тръмп. Той посочи, че „милиони американци се били засегнали от разрушителното действие на ураганите „Харви”, „Ирма”, „Мария” и „Нейт” и от опустошителните пожари в щата Калифорния. Тръмп изрази признателност на петимата бивши държавни глави за набирането на средства.

Изпълнителни на концертната проява бяха кънтри групата „Алабама”, певецът Самюъл Мур, госпел певицата Йоланда Адамс, както и млади артисти. Изненада беше появата на Лейди Гага, която изпя две песни.

Говорителката на благотворителната кампания обяви, че на концерта в събота вечер са събрани около 31 млн. долара.

Те ще бъдат насочени към жителите на Тексас и Флорида, към Пуерто Рико и Американските Вирджински острови. /ТАСС