Американски сенатор подаде оставка заради обвинения в непристойно поведение

Пореден американски сенатор напуска поста си заради непристойно поведение.
Пореден американски сенатор напуска поста си заради непристойно поведение. / БГНЕС

Американският конгресмен Трент Франкс (републиканец от щата Аризона) подаде оставка заради отправените срещу него по-рано обвинения за непристойно поведение. Както бе отбелязано в изявлението, публикувано в петък от законодателя, решението за напускането на поста му преждевременно е било провокирано от здравословното състояние на съпругата му.

"Снощи съпругата ми беше хоспитализирана във Вашингтон (окръг Колумбия), в резултат на дълго боледуване. След като обсъдих различни варианти с жена си, стигнах до заключението, че за нашето семейство ще е най-добре, ако подам оставката си днес”, обяви Франкс, чиито думи бяха цитирани от в. „Й Ес Ей Тудей”.

БГНЕС припомня, че в четвъртък сенаторът съобщи, че ще подаде оставката си чак в края на януари. Повод за искането й станаха обвиненията срещу него в проява на непристойно колеги към колежките му. Според информацията, той е известил две свои подчинени, че съпругата му страда от безплодие и им е предложил да станат сурогатни майки на бъдещите му деца.

Франкс е и вторият американски конгресмен, който в рамките на седмица подава оставка заради обвинения в непристойно поведение. По-рано, в понеделник, 88-годишният Джон Кониерс, който е най-дългогодишният законодател в САЩ, също напусна заради сексуални злоупотреби. /БГНЕС