Заев: С Груевски разговаряхме като отговорни лица

Очаквам да се уважават Конституцията и законите в държавата, каза Заев.
Очаквам да се уважават Конституцията и законите в държавата, каза Заев. / БГНЕС

"С Груевски разговаряхме открито, като отговорни хора с цел намиране на решение чрез диалог за проблематичните въпроси в държавата. Специално бе подчертана необходимостта опозицията изцяло да участва в процесите, които идват".

Така македонският премиер Зоран Заев коментира срещата с лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, която се състоя снощи при президента Георге Иванов.

Според Заев срещата е била конструктивна и темите на разговор са били нормализиране на политическите процеси в страната след вчерашните арести на над 30 души. Той отказа да коментира решението на съда, който остави 13 души в ареста, а на шестима наложи мярка за неотклонение домашен арест.

"Не бих искал да коментирам решенията на съда. Аз съм политик. Очаквам да се уважават Конституцията и законите в държавата. Да се спазват изцяло правните норми в страната и нищо повече или по-малко", каза Заев.

Той подчерта, че в Македония е необходимо да се зачита правната система. "Македония е изправена пред сериозни процеси. Очакват ни сериозни реформи. Вярвам, че чрез разговори с политическите лидери ще намери политически решения", каза Заев. /МИА