Михаил Саакашвили се намира в изолатор за временно задържане

Михаил Саакашвили беше задържан в Киев.
Михаил Саакашвили беше задържан в Киев. / БГНЕС

Бившият президент на Грузия и лидер на партията „Движение на новите сили” Михаил Саакашвили е бил арестуван в Киев и понастоящем се намира в т.нар. изолатор за временно задържане.

„В съответствие с постановлението на Националната полиция, сътрудниците й откриха местоположението на Саакашвили в Киев и го арестуваха. Арестуваният е заключен в изолатор за временно задържане”, съобщи във „Фейсбук” профила си главният прокурор на Украйна Юрий Луценко.

БГНЕС припомня, че този вторник Луценко заяви, че Саакашвили трябва да се яви доброволно пред органите на реда до 24 часа, за да не бъде принудително доведен.

На следващия ден полицаи се опитаха да задържат Саакашвили в палатковия лагер, който се появи до сградата на Върховната Рада, но демонстранти им оказаха отпор и органите на реда се оттеглиха. При сблъсъците пострадаха двама граждани и 11 служители на спец службите.

Говорителката на главния прокурор Лариса Сарган каза, че срещу Саакашвили са повдигнати три обвинения: за опит за извършване на престъпления, за съдействие на участници в престъпни групи, както и за прикриване на престъпната им дейност. /БГНЕС