Тереза Мей е поканила Тръмп за две посещения през 2018 година

Доналд Тръмп ще направи две посещения във Великобритания по покана на Мей тази година.
Доналд Тръмп ще направи две посещения във Великобритания по покана на Мей тази година. / БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че британският министър-председател Тереза Мей го е поканила да посети два пъти страната й през 2018 година, в това число и на държавна визита.

Както написа в своя „Туитър“ журналистът Пиърс Морган, който интервюира американския лидер, двете посещения са договорени за лятото и есента.

„Президентът Тръмп ми каза, че тази седмица Тереза Мей му е предложила да направи две визити до Великобритания тази година – една работна през лятото и една държавна през есента“, гласи публикацията на Морган в социалната мрежа.

Пълното му интервю с американският лидер ще бъде излъчено в неделя по британската телевизия ITV. Отделни детайли от разговора му с Тръмп ще бъдат публикувани и във вестник „Мейл он съндей“. Въпреки това обаче вече бяха публикувани рекламни трейлъри от телевизионния запис.

В един от откъсите се вижда как президентът на САЩ заявява, че се счита за много популярна и харесвана личност във Великобритания.

„Постарах се да не се изсмея и отбелязах: много опозиционни политици, като Джеръми Корбин, лидерът на лейбъристите, и кметът на Лондон Садик Хан не желаят да ви допуснат до страната. Те не искат да идвате по какъвто и да било повод“, коментира Морган.

„Това си е техен проблем. Ако не искат, аз мога да си остана и у дома“, отговорил Тръмп на забележката и добавил, че много от британците всъщност харесват възгледите му и се отнасят към него с уважение.

БГНЕС припомня, че през 2017 година Мей отправи покана към Тръмп от името на кралица Елизабет II да отиде на държавно посещение във Великобритания. Повече от 2 млн. британци обаче подписаха петиция за отмяна на визитата му заради възмущението си към политиката му и в частност, антимиграционния му указ. /БГНЕС