И мъже излязоха на протест с искане за оставката на Акбар.
И мъже излязоха на протест с искане за оставката на Акбар. / БГНЕС
20 индийски журналистки обвиниха министър в сексуален тормоз

Група от 19 индийски журналистки подкрепиха колегата си Прия Рамани, която обвини в сексуален тормоз министъра без портфейл Мобашар Джавед Акбар, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви.

Жените журналисти призоваха съда, който гледа делото за клевета, заведено от министъра, да изслуша свидетелските им показания.

Според телевизията всяка от 19-те журналистки или сама е била обект на сексуален тормоз, или е била свидетел на подобни действия от страна на Акбар.

"Рамани не е сама в своята борба. Ние молим уважаемия съд, който разглежда делото за клевета, да се запознае и със свидетелствата относно сексуални посегателства срещу някои от нас от страна на ищеца, както и да изслуша показанията на тези, които са били свидетели на тези посегателства", пише в съвместното изявление на журналистките.

Обвиненията срещу Акбар, който по-рано е заемал ключови постове в популярни индийски печатни издания, бяха повдигнати като част от движението #MeToo.

По думите на Рамани и нейните колеги Акбар практически не е пропускал да обърне внимание на нито една млада журналистка.

Индийското правителство засега се въздържа от официални коментари по скандала. Самият Акбар определя обвиненията срещу него като "политически мотивирани" и заведе дело за клевета. /ТАСС и БГНЕС