"Ферари" се грижи за правилния звук, който издават автомобилите на марката

Италианският производител на спортни автомобили „Ферари” (Ferrari) представи на международното автомобилно изложение във Франкфурт новия си кабриолет „Портофино” (Portofino).

Външният вид на автомобила, според представител на марката, се отличава с агресивност. Той има двигател V8 с мощност 600 конски сили.

До 100 километра в час колата се ускорява за 3,5 секунди. . Ferrari Portofino става първия „гран туризмо” сред моделите на компанията, снабдени с електрически усилвател на волана EPS (Electric Power Steering).

Продуктовият мениджър на италианския производител на спортни автомобили Ferrari Пиетро Вирголин не отрича пред Лента.ру възможността да се използват техническите постижения в производството на електромобили. Разговорът с него е проведен във вторник.

„Използваме алтернативни източници на енергия доколкото е възможно. По-специално хибридният двигател бе качен на модела La Ferrari.

„Много време и средства насочваме към правилния звук от автомобила. Това е много важно. Вие разбирате колко е важно да създаваме правилните впечатления от шофирането”, подчертава Вирголин. /БГНЕС